Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в София, Благоевград и Симитли

Организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на Симитли, Благоевград и София, е разбита от полицията и прокуратурата в Благоевград.

По време на полицейска акция е намерен около 20 килограма сух канабис, както и по-малки количества амфетамини, кокаин и екстази.

Към момента петима души са привлечени като обвиняеми. Четирима от тях са арестувани и предстои да бъде поискано постоянното им задържане под стража.

Четиримата са с обвинения за участие в организирана престъпна група и за държане и разпространение на наркотични вещества в големи количества.

„Групата е наблюдавана от няколко месеца, а преди два дни са извършени и арестите в Симитли и София. В хода на операцията са проверени 9 обекта в Благоевград и Симитли и 3 жилищни сгради в София.

При проверките са установени амфетамини, метамфетамини, кокаин, екстази, хапчета и голямо количество канабис – сух, готов за употреба. В апартамент в София е установено и изкуствено създадена лаборатория за производство на канабис“, уточни Светослав Костадинов от РДГП Кюстендил.

Стойността на откритото количество наркотични вещества е около 320 000 лева.

Comments

comments