Радан Кънев: Ще следим под лупа финансовото министерство

Има огромен натиск за назначения, призна лидерът на ДСБ.Ключът на държавните пари е във финансовото министерство. Него трябва да следим най-много и то не заради прословутото кафе на Владислав Горанов с Пеевски. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Реформаторът обясни, че блокът ще гледа под лупа най-вече този ресор, защото той е най-важен. „Натискът е огромен. Търсят те хора, които са участвали в схеми и са облагодетелствани от властта. Бизнесмени, политици, мрежи от хора. Искат да назначим техни хора или се предлагат сами“, разкри Кънев. Той обясни, че с Бойко Борисов се чува често по телефона.

„Върху новата власт са съсредоточени много надежди. Всички хора чакат много. След съставянето на кабинета веднага тръгнах из страната и не съм запознат с нацначените зам.-министри“, каза още един от лидерите в Реформаторския блок.

„За България е необичайно да се назначи министър на икономиката без икономическо образование. Божидар Лукарски обаче е прав, че в Западна Европа това е нормална практика“, коментира още Радан Кънев.

Comments

comments