Радан Кънев: При съмнение за престъпление, оттегляме подкрепата си за кмета на Хасково Георги Иванов

„При най-малкото съмнение за престъпление ще оттеглим подкрепата си за кмета на Хасково Георги Иванов”. Това заяви в „Тази сутрин” по bTV съпредседателят на Реформаторски блок и лидер на ДСБ Радан Кънев, след като преди седмица телевизията показа имението на градоначалника, както и интересните бизнес връзки на семейството му.
„Този тип партньорства с местната власт са едно ниво на компромис, за да участваш активно в политиката на национално ниво”, каза Кънев допълвайки, че местните структури досега два пъти са заставали зад Иванов, вероятно и трети път ще го направят, но той като председател на партията на може да се меси в това решение.
Радан Кънев припомни, че казусът с кмета на Хасково е обяснявал още през лятото на 2014 година, когато са решили, че няма да пръскат с водни пистолети срещу хора, които хвърлят бомби.
В тази връзка депутат заяви, че партията му е подкрепяла и друг кмет, за когото медии са вадили интересна информация – този на Бургас Димитър Николов. Според него въпросът е в това „дали в партньорства можем да бъдем коректив на хора, с които сме много различни. И с Николов, и с Фандъкова сме различни, особено различен съм с Борисов. Ако го нямаше обаче това партньорство между различни партии и хора, нямаше да го има това стабилно управление (…) С никой не съм в едно цяло, всичко това са политически партньорства с цел подобряване живота на хората, а не на моя морален облик. Аз знам колко съм грешен, щом се занимавам с политика”.
Попитан да коментира десетте прекратени производства срещу кмета, Кънев заяви: „Аз не вярвам, че българската прокуратура работи добре. Затова държа в рамките на реформата тази тема да не бъде забравена. Навсякъде трябва да има проверка, щом има 10 прекратени производства на длъжностно лице, не проверка, а да ги разкостят тези прокурори”.
За сина на кмета на Хасково Станислав Иванов, който между впрочем е депутат от РБ – безпартиен, с декларирана принадлежност към ДСБ, Кънев каза: „Аз никога не съм го възприемал като сина на кмета. Станислав Иванов е вече шест месеца в парламента, работи като луд в енергийната комисия(…) До момента виждам много активен, смел и компетентен народен представител, който не се занимава с лобистки поправки. До момента е безукорен”.

Comments

comments