Радан Кънев обеща от трибуната: По-късно ще ви поздравя със Стинг

В своето изказване по време на дебатите преди избора на ново правителство, лидерът на ДСБ заяви за пореден път, че е наясно с цената, която подкрепилите избора партии ще платят, но всичко се прави в името на България. Той благодари на Борисов и ГЕРБ за променения стил на общуване с политическите партньори.
Според него, парламентът се превърна в последните 10 дни в поле на обществения компромис и център на реалната власт в България. „За този компромис всички ние ще платим сериозна цена, но ползата ще е за всеки българин”, заяви Кънев.
Той смята, че това , от което губят партиите, но печелят гражданите е честното политическо решение днес. „Не поставяме на първо място политическия си интерес, а нуждите на българските граждани. Това е път на разумната постепенна политическа промяна”, каза още Радан Кънев.
Той бе категоричен, че изваждането на БСП и ДПС от изпълнителната власт не е отказ от евроатлантическия ни път, а обратно. Лидерът на ДСБ потвърди, че ще се търси максималната политическа подкрепа за всяко решение, което е в полза на хората в страната, независимо какви политически принципи изповядва съответния депутат.
„Бездействието на институциите доведе до фалит на четвъртата българска банка, става дума за БНБ, КФН, ДАНС и прокуратурата, това ние няма да забравим”, потвърди Кънев. Той съобщи, че днес по-късно ще поздрави партньорите си в кабинета с песен на Стинг. Обещанието е в контекста на съпътстващите преговорите послания, които си изпращаха чрез музикални поздрави във Фейсбук участниците от ГЕРБ и РБ.

Comments

comments