Радан Кънев го няма на лидерската среща, Кунева била дежурна тази седмица

Лидерът на ДСБ Радан Кънев не присъства на продължаващите вече над час преговори между председателите на парламентарно представените партии. Вместо него, от името на Реформаторския блок преговаря Меглена Кунева. Кънев обяснил, че през тази седмица тя е „дежурен” в Народното събрание от името на Реформаторите.

Според Агенция ПИК острието на радио К2 Илиана Беновска е успяла да преодолее бодигардовете, пазещи залата за преговори. Тя е настояла Кунева да обясни защо Радан Кънев е гласувал с „въздържал се” при избора на Цецка Цачева за председател на парламент. Меглена Кунева не е отговорила нищо.

Освен Кънев, на срещата не присъства и Волен Сидеров. Това обаче не е изненада – още вчера ГЕРБ посочи, че няма да кани лидера на „Атака“, защото има твърде голямо различие в платформите.

Тази сутрин и Цветан Цветанов, и Трайчо Трайков коментираха решението на Кънев. Моите уважения, но нямаше дебати, нямаше други предложения за кандидат за председател на Народното събрание. А г-н Кънев може да гласува така и за бъдещо правителство – това не е обединение, назидателно посочи Цветанов. Трайков пък каза, че само Радан Кънев може да каже защо е гласувал с „въздържал се” и дали това е знак, че Реформаторите няма да подкрепят безусловно бъдещо правителство с ГЕРБ, дори ако има подписано коалиционно споразумение.

Comments

comments