Радан Кънев: Ако няма реформи – минаваме в опозиция

„Моментът е преломен за парламента. Той или ще гласува реформите, или ще ги бламира. Средно положение няма. Това дали Народното събрание ще събере необходимия кураж да гласува реформите ще предопредели дали Реформаторския блок ще остане част от управляващото реформаторско мнозинство или ще стане част от опозицията.“
Това заяви съпредседателят на РБ Радан Кънев на пресконференция във Варна днес, съобщиха от пресцентъра на партията. По думите му, никой няма да допусне местните избори да забавят реформите. Според него избори ще има постоянно и това не може да е пречка да се управлява държавата.
„След стабилизирането на страната ни на международната сцена и еврофондовете, вече е налице и повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което скоро ще доведе и до откриване на нови работни места. За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати“, каза още Кънев.
Това е причината депутатът от РБ Радан Кънев да смята, че основните реформи трябва бързо да бъдат доведени до успешен край, като посочи кои са наложителните – тези в правосъдието и здравеопазването.
„Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването. Става дума за повече от половин милиард лева и за засягане на финансовите интереси на фармацевтичния бизнес и мениджмънта на частни и държавни болници“, добави той.

Comments

comments