Работна група обсъжда промени в Устава на БСП

Промени в Устава на Българската социалистическа партия (БСП) ще се обсъждат на предстоящия конгрес на партията, насрочен за 11 и 12 февруари догодина. Работна група към Комисията по партийна дейност на Националния съвет на БСП вече работи по концепция за промените, става известно от съобщение на пресцентъра на левицата.

Целта е чрез промените в Устава да се постигне организационно укрепване на партията, включително и адаптацията ѝ към новата дигитална среда, поясняват от БСП.

До края на ноември се очакват предложения от структурите на БСП от цялата страна. Те ще бъдат обобщени и обсъдени в ръководните органи на партията и след това представени на делегатите на конгреса за окончателно утвърждаване.

През октомври Националният съвет на партията насрочи заседание на конгреса на БСП. Имаме проблем със спада в подкрепата за левицата и затова са нужни сериозни промени, заяви тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар на резултатите от изборите на 2 октомври. По думите ѝ на конгреса ще бъдат взети решения, които да дадат нов хоризонт и нова програма на БСП.

Comments

comments