Работилница за великденски яйца в Благоевград

Уникално преживяване преди Великден очаква малчуганите от детски градини и начален курс на училищата в Благоевград.
В рамките на четири дни, деца ще творят върху яйца, ще изработват поставки за яйца и ще правят великденски картички във фоайето на Общината. Своеобразната работилница за великденски яйца ще бъде открита на 25 април в 09.00 часа и ще продължи до 28 април.
Под ръководството на техните възпитатели, малчуганите ще използват, както традиционни, така и малко познати техники за изрисуване на яйцата с великденски мотиви.
Празничната атмосфера в Общината е подплатена със специални кътове, оформящи „Великденско градче“. То беше създадено преди дни на партера на сградата. Чрез подобни инициативи Община Благоевград има за цел да запознае децата с традициите и обичаите свързани с предстоящите християнски празници.
„Великденско градче“ ще остане достъпно за жителите и гостите на града до края на празниците. Амбицията на Община Благоевград е инициативата да стане традиционна. Предвид големия Християнски празник Великден, в града е поставена и богата украса, създаваща настроение у жителите и гостите на града.
Тази година празничната прграма на Общината пеминава под мотото „Великден за Криси“. По време на всички инициативи, включени в културния календар до края на м. май, ще бъде поставяна кутия за дарения, в подкрепа на 1-годишния Кристиян Гусийски. Кутии има и на някои обществени места в града. Дарения се събират във фоайето на Община Благоевград.

Comments

comments