Пътят към АМ Тракия край Стара Загора осъмна блокиран от протестиращи

В София демонстранти прекараха трета поредна нощ на палатки на Орлов мост

Протестиращите срещу правителството, които блокираха снощи подстъпите към автомагистрала „Тракия“ край Стара Загора, останаха там цяла нощ и към момента пътят остава затворен за движение, предаде БГНЕС.

В петък над 200 автомобила се събраха на паркинга на езерото Загорка и с клаксони се отправиха към аутобана. Те стигнаха до новото кръгово в кв. „Кольо Ганчев“, където обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение.

На изхода на града за летището колоната беше пресрещната от плътен кордон полицейски служители, които не позволиха тя да стигне до магистралата и да я блокира. Подкрепа оказаха екипи на жандармерията.

Участниците в шествието слязоха от автомобилите си и заявиха, че няма да си тръгнат. Те раздадоха минерална вода и знамена на полицаите и няколко пъти след призиви от полицията отстъпиха крачка назад, но без да се отказват от заявеното, че няма да допуснат блокада на магистралата. До сблъсъци не се стигна.

Протестът се организира във фейсбук групата „Стара Загора иска Оставка“ с ясните и категорични искания – оставка на правителството на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.

В София протестиращи прекараха трета поредна нощ на палатки на Орлов мост и в т. нар. Триъгълник на властта в София, заключен между сградите на президентството, Министерския съвет и Народното събрание. Днес предстои 24-тият пореден ден на демонстрации в столицата срещу статуквото в управлението на държавата.

 

Comments

comments