Пътят за Бачиново и Бодрост блокиран от свлачище

Свлачище затруднява движението към парк Бачиново над Благоевград. Земната маса и камъни са се свлекли вчера около 20:00 часа на мястото, където пред 2 седмици също имаше слвачище – на първия голям завой на пътя за парк Бачиново. Движението не е спряно, но се извършва само в едната лента. Фирмата, която отговаря за поддържането на общинската пътна мрежа в Благоевград в момента е на място и почиства падналите камъни и пръст.

Заради преваляванията през последното денонощие опасност от падащи камъни има и във високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“, както и в Кресненското дефиле. Трафикът по Е-79 е интензивен и от ОД на МВР Благоевград апелират към шофьорите да се движат с повишено внимание, на безопасна дистанция и да спазват ограниченията на скоростта.

Продължава да бъде затруднено движението от Банско към Гоце Делчев при разклона за село Кремен. Там то продължава да се осъществява само в едната лента. Ограничението е въведено, тъй като при предишните валежи река Места подкопа едното пътно платно.

Comments

comments