Пътят Банско – Гоце Делчев се разцепи

Шосето от Банско за Гоце Делчев, което води до Гърция през ГКПП – Илинден, се разцепи. Пукнатината се появила преди няколко дни от проливните дъждове в района след село Места, съобщава „Стандарт”. Цепнатината е дълбока 30-40 сантиметра и е широка 4-5 сантиметра.

Шофьорите трябва да карат бавно и внимателно в този пътен участък, тъй като асфалтът се е нацепил през цялото платно за движение. „Очаква се днес /вторник/ да пристигне комисия от експерти на Агенция „Пътна инфраструктура”, които да вземат решение как да се укрепи и възстанови пътната настилка. Отсечката от Банско до Гоце Делчев се ремонтира основно, но тази аварийна ситуация изисква спешна реакция”, уточниха от Областно пътно управление – Благоевград.

От ведомството припомниха, че при отбивката за селата Кремен и Обидим движението се осъществява само в едната лента за движение, тъй като подпочвени води и дъждове отнесоха част от шосето в крайбрежието на река Места.

Състоянието на пътя Банско – Гоце Делчев от години бе окаяно, с много дупки и неравности. През пролетта на миналата година обаче започнаха ремонтни дейности по цялото трасе.

Comments

comments