Пъстра програма за Младежкия събор в Крупник

Всяка последна събота от август е емблематична за Крупник. Именно тогава жителите от селото и община Симитли се събират на Младежки събор, който се превръща в истински празник. Подготовката за събора тече с пълна сила, като тази година празненствата започват още утре – 25 август. Тогава ще бъдат изиграни финалите на традиционния турнир по футбол, който тече от няколко дни. На 26-ти (петък) селото ще бъде изпълнено с детска глъчка и веселие, защото малките спортисти на Спортен клуб „Малки шампиони” Симитли и Крупник ще изиграят зрелищен мач в 17:00 часа на стадион „Арена”. От 18:00 часа стадионът в селото ще се превърне в арена на борбата. Народни борби ще се проведат , в които ще се включат борци от община Симитли.

На 27-ти август (събота) площадът в селото ще бъде преобразен празнично, за да посрещне своите гости. Стартът на празника ще бъде даден в 10:00 часа, когато най- малките ще се мерят по красота и умения. „Мини Мис и Мини Мистър” на Крупник ще бъдат избрани през деня на празника. В 17:30 отборът на селото, Левски (Крупник), ще играе своята първа контрола срещу Бистрица (Катунци) на стадиона.

В празничната програма вечерта от 20:00 часа, участие ще вземат: Мажоретен състав ,,Дъгица“ към СОУ – Симитли, с ръководител Мария Дюлгерска, Балет ,,Дъга“ с ръководител Мария Дюлгерска, Танцов състав към читалище „Владимир Маяковски”-с.Крупник с ръководител Мария Зулямска, Възпитаниците от школата за народно пеене на Кинче Вълчева към читалище „Владимир Маяковски”-с.Крупник, Ансамбъл ,,Веселие“ Симитли с ръководител Калина и Любомир Марянски, Никол Мурджова, Димитър Димитров-Градевеца, Николай Кимчев, Малин Домозетски, Софи Илиева, Райна, Борис Дали.

Comments

comments