Пъстра програма за лятната ваканция за учениците е подготвила община Благоевград

Община Благоевград е организирала пъстра програма за лятната ваканция за учениците от града. Спорт, култура, наука и образование са сферите, в които децата могат да се впуснат в увлекателни дейности, даряващи им полезни знания, както и тренировки, за тяхното здраве и развитие. Плуване, шахмат, ориентиране и бягане, баскетбол, спортна стрелба, лека атлетика, кик – бокс, канадска борба, футбол, спортна гимнастика и батут са част от спортната програма, за здравословно прекарване на лятната ученическа ваканция, заложена в програмата на община Благоевград. „Избягайте от скуката, потопете се в приказния свят на приключенията!“ е посланието на община Благоевград и туристическо дружество „Айгидик“.
В занимателните мероприятия малчуганите ще имат възможността да се запознаят с емблематични и вълнуващи исторически събития, ще се потопят в тайните на различните стилове изобразително изкуство, ще пеят, свирят и танцуват, ще четат забавни и полезни книги.
Малчуганите с увлечение към науката и техниката ще бъдат свободни да избират между приложна електроника, техническо конструиране, моделиране, математически и графични итерпретации.
Увлекателните занимания ще са осъществявани под ръководството от педагози и специалисти. За поредна година община Благоевград разработва програма, която е част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Благоевград, в която всеки ученик приятно да оползотвори лятната ваканция. Заниманията ще се извършват по график, публикуван на страницата на община Благоевград, където е поместена и информация за контакт и записване.

Comments

comments