Пушенето и пиенето не влияели неблагоприятно на работата ни

Искате ли да бъдете по-продуктивни на работното място? Уверете се, че спите най-малко седем часа на нощ, но можете да пиете и пушите колкото си искате. С тези успокоителни за мнозина думи се представят резултатите от проучване, публикувано наскоро във вестник „Файненшъл Таймс“.
Изследването проведено сред повече от 21 хил. служители е установило силна връзка между липсата на сън и по-ниската ефективност на работното място. За изненада на учените обаче тютюнопушенето и консумацията на алкохол изглежда не променя работоспособността.
Учени от университета в Кеймбридж анализирали факторите, които влияят на производителността и ефективността на работниците, използвайки данни на служители, събрани от различни фирми във Великобритания. След това установили, че служителите, които спят по шест часа или по-малко на нощ са били значително по-малко ефективни, отколкото тези, които са прекарали седем или осем часа в сън.
И други фактори били съпоставяни с непроизводителността, определени като отсъствия – това е, когато хората ходят на работа, но не изпълняват задълженията си качествено.

Comments

comments