Пускат кръговото при пътен възел „Кочериново“ на 22 септември

Изграждащото се от 14 дни кръгово кръстовище на Е-79 при пътен възел “Кочериново” край Благоевград е готово, остават дребни довършителни работи, съобщи БГНЕС. То бе изградено с намерението да предотврати катастрофите на конфликтната пътна връзка между Е-79 и ЛОТ-2 на АМ “Струма” на изхода на Благоевград в посока Дупница.

Преустройството на кръстовището започна на 7 септември и ще бъде пуснато на 22 септември – Деня на независимостта. Кръстовището е асфалтирано и готово, монтират се указателни табели и знаци, мие се настилката и др. На пилон в центъра на кръга се развяват националният трибагреник и флагът на ЕС. С дребни бели, зелени и бледо червени камъчета на четирите лъча около пилона-лампа е изобразен трикольорът, засаждат се цветя. Кръговото кръстовище се изгражда след многото катастрофи, тъй като идващите от Благоевград, за да се включат в ЛОТ-2 на АМ „Струма” трябва да направят ляв завой при насрещно движещи се автомобили. Самото спиране на пътната лента в посока Дупница, за да се изчакат насрещно идващите създаваше предпоставки за челни удари при отнемане предимството на идващите насреща. Левият завой е на самата лента, без да е обособена самостоятелна такава. Спирането и изчакването на насрещните пък донасяше удари отзад на разсеяли се водачи. Заради ремонта на кръстовището е създадена нова организация на движението, но мнозина продължаваха да се объркват и при м. Антените се налагаше да се връщат обратно към Благоевград.

В реконструкцията на пътното съоръжение са инвестирани 300 000 лева. Средствата са по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция “Пътна инфраструктура”. Крайният срок за изпълнението беше до края на септември. От АПИ обаче още в началото на ремонта обявиха, че имат намерение обектът да бъде приключен предсрочно и пуснат в експлоатация преди новата порция от четири почивни дни за 22 септември.

Comments

comments