Публичната продан на триетажната сграда на площад Г. Измирлиев -Македончето, може да остави града без кино, зала за таекуондо и заплашва от принудително преместване Здравната каса

Триетажната сграда на площад Г. Измирлиев -Македончето, в която се намира и единственото кино в Благоевград „Синемакс“, е обект на публична продан. Съдия изпълнител обяви за продажба сградата с киното с първоначална цена 920 902 лева, от която да тръгне търга.
Сградата, е собственост на фирма „Симол“, която е наптрупала дългове към Българо-американска кредитна банка на Цветелина Бориславова.Самото кино Синемакс е на братя Ризови, които са само наематели в сградата. Софийската фирма „Симол“ има спор за част от помещенията и с областната управа, която води дела с въпросната фирма за помещенията на кафе Амони, спортната зала за таекуондо и Здравната каса.До момента „Симол“ печели делата срещу държавата, но те още не са окончателни.
Областният управител и Министъра на регионалното развитие, могат да спрат продажбата и по този начин биха съхранили интересите на държавата в този казус, поне до приключване на делата.
Големият въпрос е ще остане ли Благоевград и без спортна зала за таекуондо,тъй като тя също се намира в продаваната сграда, както и какво ще се случи със Здравната каса, която също попада в частта която е обявена за продан.
Не точни са твърденията , обаче че Благоевград ще остане без кино, защото братя Ризови, които са само наематели ,ще направят всичко възможно да запазят киното въпреки „тройният възел“ между „Симол“,банката-кредитор и държавата.

Comments

comments