Протест в Немската гимназия в София : Ученици на бунт за любим учител!

С протест на ученици започна новата учебна година в Немската гимназия в София. Пенсионирането на любим учител провокира дебат за управлението на директорката Вера Катранджиева, разказаха бивши и настоящи ученици на елитната гимназия.Учителят по география Григор Димитров, когото учениците на Немската от 32 години наричат Грегъри, е пенсиониран принудително от директорката „без проява на благодарност или връчването на почетен знак”.

Учителят заяви, че „всяко нещо има край” и си тръгва с гордо вдигната глава. Това обаче дава повод на учениците да поставят под въпрос управлението на директорката през последните 17 години. В Немската гимназия няма училищно настоятелство, разпределението на стипендиите е съмнително, избрани випуски не се допускат в двора на учебното заведение, когато завършва, не се спазват традиции, характерни за гимназията, разказаха бивши и настоящи ученици.

„Директорката, която трябва да подпомага нашето училище, уронва традиции и авторитет”, обясниха ученици и заявиха, че вече над 250 човека са подписали отворено писмо, в което се описват проблемите в Немската гимназия.

Събралите се на символичния протест призоваха директорката Катранджиева да се оттегли. От ръководството на гимназията отказаха да отговорят на обвиненията на учениците, като заявиха, че на 15 септември нямат време за това.

Comments

comments