Протест в Добринище

Жителите на град Добринище излязоха на протест с искане за поставяне на т.н. лежащи полицаи, или изкуствени неравности, с които да се ограничи скоростта на движение по главния път Гоце Делчев – Добринище – Банско.

Сега автомобили, автобуси, камиони минават често с висока скорост особено през райони от пътя, които преминават през самия град Добринище – при автогарата, гарата и на други места.
Според кмета Петър Галчев пешеходците, деца и възрастни не могат да преминат бързо през пътното платно и са застрашени от това да бъдат блъснати от бързо движещ се автомобил.
Във времето са правени две комисии с оглед възможността за поставяне на изкуствени ограничители, и според Петър Галчев  има надежда  да бъде изпълнено искането им.
Хората са притеснени, че трафикът е изключително интензивен и без взимане на мерки има голяма вероятност от човешки жертви. Той посочи, като примери участъци от главни пътища в населени места, където има изградени изкуствени неравности – Гоце Делчев – Баничан, Якоруда – Велинград и др.
Кметът на Добринище е категоричен, че ако не се изпълнят исканията на хората ще има повторни протести, не е изключено да се стигне и до затваряне на пътя.
В подкрепа на думите си за неразумно каране той коментира, че ако се застане с камера  в рамките на час ще бъдат заснети поне 5-6 шофьори, които минават с висока скорост през населеното място, рискувайки живота на пешеходци.
Източник: Радио Благоевград

Comments

comments