Протестът в Благоевград срещу високите цени на горивата премина с оскъдна подкрепа

Граждани на гр. Благоевград се събраха на протест срещу високите цени на горивата. Сборният пункт на протестиращите стана пред Югозападния университет “Неофит Рилски”. Като част от основните аргументи на недоволните шофьори са, че в цяла Европа горивата са по-евтини отколкото у нас, а доходите там са в пъти по-високи. Според протестиращите цената на горивото трябва да бъде под 2 лв.
Те са недоволни също и от качеството на горивата. На митинга в Благоевград беше поискана и оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски, заради изказването му от вчера, че България не е производител на петрол. Гражданите завиха, че ако не бъдат одобрени исканията им ще преминат към радикални форми на протест. Демонстрантите първоначално обмисляха да блокират кръстовището пред ЮЗУ, но вероятно заради малкия им брой това не се случи. В крайна сметка протестиращите направиха автошествие с надути клаксони, което премина пред основните булеварди на областния град.
Напомняме, че демонстрации със същите искания бяха организирани и в други градове в страната – София, Варна, Велико Търново и други.

Comments

comments