Децата от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Смитли гостуваха в училищната библиотека и се запознаха с дейността на библиотекарите

Учениците от 40 интегрирана група при СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”-гр. Симитли със съдействието на учителят им Гергана Ралинска и не на последно място на техните родители, гостуваха в училищната библиотека на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Симитли.
Посещението беше организирано под мотото “Какъв ще стана когато порасна?” и бе във връзка със седмицата на отворени врати на Ресурсен център –Благоевград. Така съвместно те отбелязаха професионалният празник на библиотекарите в България. Като практикуващ просветната професия Величка Ташева разказа на любопитните деца какво означава да си библиотекар, как се подреждат книгите, колко читатели преминават на ден и какви интереси имат децата, които обичат книгите. Учениците от 9 “б” клас пък гостуваха в ОДЗ “Радост “- Филиал “Ян Бибиян” втора група “Мечета”. Заедно с малките художници учениците от 40 интегрирана група при СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Симитли заиграха с моливи и пастели въображението си върху белите листа. Мотото не случайно носеше названието – “Пъстър детски свят”.

Comments

comments