Прокурор за смъртта на Ферарио Спасов: Хлъзгав път и забуксувала гума вероятно са довели до катастрофата

Катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов вероятно е причинена от хлъзгава настилка и загуба на управление след забуксуване на гума.

Това обясни днес наблюдаващият прокурор от окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров, който беше извикан на среща с и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, след като стана ясно, че не е постановил задържане на шофьора, който причини катастрофата и той беше освободен срещу „подписка“.

Днес Сарафов е разпоредил разследването да бъде иззето от прокуратурата във Велико Търново и да бъде изпратено в Ловеч.

Преди срещата с и. ф. главния прокурор, Йордан Кожухаров коментира, че не е имало причина да задържи 24-годишния Начо Панталеев от Лясковец, тъй като нямало данни, че може да се укрие или да извърши престъпление, книжката му била временно отнета и му била наложена забрана да напуска страната.

„По делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап. Преди да излезе експертизата ние не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата, дори не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушение, за което сме повдигнали обвинение е загубата на контрол поради мокрия път, едната гума най-вероятно е забуксувала, колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то“, каза Кожухаров.

До момента обвиняемият Панталеев не е давал обяснения, а адвокатът му каза, че той няма да се укрива и ще съдейства на разследващите.

61-годишният Ферарио Спасов загина в събота, докато пътува по пътя София-Варна край великотърновското село Шереметя. По първоначални данни управляваният от Панталеев спортен автомобил е ударил отзад и с изключително висока скорост колата на Спасов при опит да го изпревари, докато футболният треньор се прибирал в Ловеч след мач в Горна Оряховица на неговия отбор „Дунав“ (Лом). При удара Спасов е загинал на място, а очевидци коментираха, че колата на Панталеев се е движела с около 150 км/ч.

Comments

comments