Прокуратурата разследва санирането в Благоевград след разследване на Blagoevgrad news

DSC_0528


Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира за извършвано саниране по Национална програма за енергийна ефективност,пише сайтът news.bg.

На 5 юни Окръжна прокуратура – Благоевград се е самосезирала във връзка с данни за нарушения при санирането на сгради в града, представени в журналистическото разследване на Мариета Димитрова, публикувано на сайта Blagoevgrad-News, и дискутирано на 4 юни в предаването „Просто Диков“ на телевизия BIT.

Към настоящия момент е възложена проверка на органите на полицията, с оглед изнесената информация и установяване на данни за извършено престъпление от общ характер. По линия на надзора за законност се осъществява проверка относно твърденията за конфликт на интереси.

Във връзка с падналото скеле на блок в Благоевград, който се санира по Национална програма за енергийна ефективност, Районна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство за нарушаване на правилата за безопасни условия на труд и излагане на опасност живота или здравето на трудещите си.

Местопроизшествието е било посетено от прокурор. По този случай Окръжната прокуратура е възложила проверка и по реда на надзора за законност.

Comments

comments