Прокуратурата внесе искане за постоянен арест за мъжа, който се опита да запали майка и дете

 

Районната прокуратура в Сливен внесе искане за мярка „постоянен арест“ спрямо мъжа, залял жена си и детето им със запалителна течност. Това съобщи наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Очаква се съдът да насрочи заседанието днес.

На 9 февруари прокуратурата задържа за срок до 72 часа 36-годишния мъж, обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и извършил приготовления за убийство на две лица.

Според полицията в Сливен в 7:38 часа на същия ден е получен сигнал за конфликт между мъж и жена на улица „Добри Добрев“ в град Сливен. Към мястото незабавно е изпратен екип, който установява, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с горивна течност с остра миризма. С жената е имало и дете на две години.

Мъжът, който е от с. Самуилово, наскоро се е завърнал от чужбина. Заповедта, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, е издадена от Районен съд – Сливен на 11 януари т. г.

Според прокурор Стаменова мъжът няма право да доближава жената и малолетното ѝ дете на разстояние, по-малко от 50 метра, в жилището и на местата за социален контакт.

Мъжът е осъждан ефективно и е лежал в затвора за кражба, срещу него има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство – с до шест години затвор.

 

Comments

comments