Продукти за бръснене: гел или крем за бръснене

shave-in-military1

Не малко мъже се оплакват от болка, зачервяване, раздразнение, дори парене по кожата след бръснене. От гледна точка на възможностите, които предлага съвременния пазар за бръснене това е недопустимо и в един момент се превръща в лична отговорност, всеки мъж да се погрижи да използва качествени продукти за бръснене – те неминуемо ще сведат оплакванията до минимум.

При избора на продукти обаче често идва въпроса какво е най-подходящо за качественото мокро бръснене: крем за бръснене, гел, сапун за бръснене. Едно модерно противопоставяне, наложило се от рекламите и намесило се в традицията е това между крема и гела за бръснене. За щастие на бръснещия се мъж, няма едностранен победител в този дуел. Двата продукта имат своите предимства и недостатъци, особено погледнати от друг ракурс – качественото бръснене.

Експертите по бръснене и класическите бръснари ясно заявяват, че тайната е в пяната и в търпението. Тоест всичко опира до метода и до времето, което един мъж отделя, за да приготви всички продукти за бръснене с ритуална прецизност и след това да извърши процеса по най-ефикасния начин.

Докато съвременните рекламирани гел или крем за бръснене са предназначени когато мъжът бърза за работа и няма много време да отдели за приготовления. Тогава той просто хваща аерозолната кутия, напръсква ръцете си и намазва странната течност върху лицето си. Това не е най-добрата практика, защото качествените кремове за бръснене или геловете за бръснене се съдържат в тубичка или ламаринен контейнер. Важното при тях е да гледате съставките, от които с приготвени. По-качествени са продуктите приготвени с глицерин или натурални масла, защото за разлика от алкохолно базираните смеси, те предоставят по-добро овлажняване на кожата.

Съществената разлика между гела и крема за бръснене се състои в пяната, която произвеждат. Класическият крем за бръснене се смесва с вода и се обработва докато се получи качествена пяна, докато геловете за бръснене са по-плътни и се прилагат директно. Така че тук няма битка, всеки мъж трябва да избере на базата на своите предпочитания.

Традиционно настроените мъже може да изпитват много по-голямо удоволствие от меката пяна, която са получили след обработка на крема. От друга страна гелът е когато бързате и нямате време за малките детайли при бръсненето. При всеки случай, каквото и да изберете, просто трябва да е качествено, за да може всички оплаквания, с които започнахме текста, просто да не се случват повече. Те са следствие просто на неинформираност и небрежност.

Comments

comments