Продадоха бялата ръкавица на Джако

Бялата ръкавица, която Майкъл Джексън е носил по време на своите концерти, вече е продадена на онлайн търг за 64 800 долара, съобщава вестник Мирър.
Аукционната къща Нейт Сандърс беше организатор на търга. Наддаването за ценната вещ започна от 20 000 долара. Името на победителя не се разкрива. Единствено се разкрива, че по време на въпросното наддаване са подадени осем оферти, пише БГНЕС.
Кралят на попа се появява за пръв път на концерт с бялата си ръкавица през 1983 г. Той я носи на дясната си ръка. Когато по-късно в едно интервю през 1999 г. му задават въпроса защо ръкавицата е една, Кралят на попа отвръща спокойно: „Защото така е по-яко, отколкото да са две”.
През 1984 г. Майкъл Джексън подарява ръкавицата на художника Пол Бедард, който рисува по поръчка на музиканта много платна, някои от които днес са признати за произведения на изкуството.
Джако, един от най-успешните и любими певци в историята на музиката изобщо, си отиде от нас на 29 юни 2009 г. на 51-годишна възраст. Неговият албум „Трилър” влезе в Книгата с рекордите на Гинес като най-продаваният на всички времена.

Comments

comments