Проверяват складовете за съхранение на взривни материали в Смядово

Междуведомствена комисия ще извърши извънредна проверка относно спазване на нормативните изисквания на дейностите, извършвани в производствени помещения и складове за съхранение на взривни материали и пиротехнически изделия на територията на община Смядово. Проверката се извършва се извършва по заповед на областния управител на Шуменска област Петко Шаренков

В комисията са включени представители на различни институции, сред които Инспекция по труда, Регионална инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция на МВР, териториална дирекция “Национална сигурност“-Шумен, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, РДНСК, община Смядово и Областна администрация.

В двуседмичен срок комисията трябва да излезе със становище, като резултатите от проверката ще бъдат публично оповестени.

Утилизация на територията на бившия химически завод край Смядово не се извършва. Това междувременно стана ясно от думите на Петьо Иванов – директор на производството в дружеството. Според него в цеха на габровската фирма работят 20 души.

Днес инспектори и специалисти от седем държавни институции, сред които ДАНС и МВР, влязоха в помещенията и складовете за проверка. Резултатите ще бъдат оповестени след около месец, информира Радио Шумен.

Comments

comments