При ураганен вятър и пороен дъжд, премиерът Борисов откри другото платно от Лот 4 на АМ „Струма“. Ремонтните дейности продължават.

При силен, почти ураганен вятър, примесен с дъжд и пясък, премиерът Бойко Борисов, в присъствието на министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инженер Лазар Лазаров, областният управител, кметовете на Сандански и Петрич, депутати на ГЕРБ от благоевградска област, обяви пускането в експлоатация на Лот 4 на АМ „Струма“ в участъка от Сандански до Кулата. Другото платно от същия участък, наскоро беше обявено за предсрочно открито от министър Лиляна Павлова.
След като трасето бе обявявано за открито над него се изсипа пороен дъжд. „Дано да ни върви по вода”, каза премиерът след кратката пресконференция, в която благодари на всички строители на магистралата. Той заяви, че до 20-на дни ще приключат всички довършителни работи по Лот 4.
Докато течеше церемонията, строителите усърдно продължаваха работа. Работници поставиха табели, посочващи посоките към Мелник и Петрич, но силният вятър ги събори. Техни колеги монтираха до последно мантинелата, разделяща двете платна.
„Гарантираме, че магистралата е качествено изградена. През цялото време на строителните дейности имаше проверяващи”, увери инженер Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на АПИ, който по-рано през деня инспектира Лот 4 на АМ „Струма”. По думите му това, което се прави на Лот 4 на АМ „Струма” е пуск на движението, докато продължават строителните работи по магистралата. Той разясни, че трасето не е завършено и работата по него ще продължи. „Предсрочното пускане на движението по трасето е в следствие на разпореждането на премиера Бойко Борисов. Той настоя движението по Лот 4 да бъде пуснато преди да започнат летните отпуски през месец август, като по този начин ще се измести и трафикът от петричките села Марино поле, Чучулигово и Кулата”. Инженер Лазар Лазаров също така уточни, че срокът за завършване на Лот 4 на АМ „Струма” е 11 септември. „Тогава ще бъдат приключени всички строителни дейности. До тази дата ще има и Акт 16, и разрешение за използване на отсечката, както и за жп линията, която бе изместена.“
Почти е сигурно, че тогава магистралата ще бъде открита. Пак.

Comments

comments