При ПТП в Благоевградска област през уикенда са пострадали трима души

При ПТП на територията на Благоевградска област в края на миналата седмица са пострадали трима граждани. На 14 август около 16:25 часа на главен път Е-79 в района на тунела при с. Железница, общ. Симитли, мотоциклет „Априлия Скарабео”, който е управляван от мъж на 74 години от с. Жиленци, общ.Кюстендил, движещ се от Благоевград към Симитли, губи равновесие и пада на платното за движение, вследствие на което, с редица повърхностни охлузвания е пострадал 74-годишният мъж. Същият е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград. Пробата за наличие на алкохол в кръвта му е показала отрицателен резултат.
На следващия ден – 15 август, около 09:50 часа, на пътя между с. Дъбрава и Благоевград, автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 43-годишен водач от Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива излиза в дясно от пътното платно и се преобръща в крайпътна канафка. С охлузна рана на дясната ръка е пострадал водачът на фолксвагена. След извършен медицински преглед е мъжът освободен за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача е отчела отрицателен резултат.
В събота около 22:30 часа на ул. ”Освобождение” в Благоевград, 16-годишно момче каращо велосипед е блъснало пресичаща пътното платно 39-годишна пешеходка от Благоевград, вследствие на което с хематом в лявата част на главата, е пострадала пешеходката. Жената е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Comments

comments