При акция в Петрич беше разбита престъпна група за източване на ДДС

Специализираната прокуратура в гр. Петрич, съвместно с ГДБОП и НАП, реализираха на 14 май успешна акция за пресичане на дейността на организирана престъпна група, ощетила държавния бюджет с около 1 000 000 лв. невнесен ДДС.
Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща. Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, които са доставяли хранителни стоки на големи търговски вериги – „Метро“, „Билла“ и „Пени“.
След дадено разрешение от Специализирания съд, е извършено претърсване в счетоводната къща, обслужвала въпросната група. Иззети са множество печати, компютри, сървър и документация на липсващите и буферни търговци. Направени са мнжество разпити на свидетели и назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации. Активните процесуални действия продължават. Разследването се провежда от прокурори от новосформираното спецзвено за данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.

Comments

comments