Принесоха в жертва 10-годишно момче в Непал по съвет на шаман

В Непал властите са арестували 11 души, уличени в убийството на 10-годишно момче, съобщава Си Ен Ен.
Поне петима от тях са признали участието си в жертвоприношението на Дживан Кохар. Тялото на невръстното момче е намерено на 24 юли, три дни след изчезването му, в покрайнините на село Кудия в югозападната част на страната. Един от призналите се за виновни, Кодай Харижан, съобщил пред местната полиция, че жертвоприношението е извършено по съвет на шаман, за да излекува болния му син.
Според самопризнанията Харижан и близките му са срещнали детето в селото и са го прилъгали с пакет бисквити и 50 рупии (около 90 стотинки), след което са го завели в храм извън селото, където е извършен ритуал, а накрая той имал ужасяващо продължение в поле, където трима държали момчето, докато четвърти прерязал гърлото му.
Шаманът също е под приведените под отговорност. Най-вероятната присъда, която ги очаква, е доживотната.
Селото, намиращо се в граничещата с Индия област Навалпараси, е дом на някои от най-бедните и необразовани хора в Непал, познати в кастовата система като „недосегаемите“.
Жертвоприношението на животни е в културата на населената от индуси страна. На всеки пет години в Непал се провежда фестивалът Гадхимай, в рамките на който биват убивани стотици хиляди животни.
Непалските власти ще започнат в Навалпараси програма за осведомяване, за да се преборят със суеверията, довели до смъртта на 10-годишното момче.

Можете да гледате видео-репортаж по ужасяващия случай с приведеното в жертва 10-годишно дете.

Comments

comments