Приключи третият възпоменателен турнир в памет на Йордан Динов.Купата остана в Благоевград, благодарение на децата от вторият отбор на „Пирин“

Преди броени минути приключи третият възпоменателен турнир по футбол за деца в памет на убития благоевградчанин Йордан Динов. Тази година домакините от ОФК Пирин взеха и медалите и индивидуалните награди. „Пирин“ участва с два отбора които така се случи, че играха на финала с А и Б отбора си, като именно Б отбора спечели след драматичен финал и изпълнение на дузпи, 1:1 в редовното време с крайното 3:2.Победата беше извоювана и желана от орлетата, които искаха тази година купата да остане в Благоевград.
В малкия финал за 3 и 4 място, Академия Пандев успя да победи отново след дузпи Мечетата от Петрич с 4:3, след като в редовното време резултатът бе 1:1, и така бронза отиде Македония.
В церемонията по награждаването и закриването взеха участие екскметът на Благоевград Костадин Паскалев, който награди бронзовите медалисти, както и адвокат Франческо Баранка, който връчи купата на победителите. Дългогодишната приятелка на Йордан Динов – Соня Букева награди сребърните медалисти.

В индивидуалните награди, връчени от управителя на ОФК Пирин Николай Петрунов, отново Пирин бе с две, те получиха признания за най-добър халф и нападател в лицето на Никола Андонов и Иван Костадинов. Гостите от Академия Пандев получиха награда за най-добър защитник в турнира- Стоян Георгиев. Отличието за най-добър вратар отиде в Петрич и Мечетата в лицето на Живко Стоянов.
На голям интерес се радваше демонстративният мач между благоевградски журналисти и приятелите на Йордан Динов, представителите на медиите бяха буквално разгромени с категоричното 1:9, сред голмайсторите се откроиха общинските съветници Илко Стоянов и Владимир Елезов, както и адвокат Баранка, които показаха завидни умения с топката.

Comments

comments