Приеха бюджета на община Дупница за 2017 година

Без разгорещени дебати и спорове, общинските съветници в Дупница приеха бюджета за тази година. За разлика от досегашните години, тази тема винаги е преминавала разгорещено, но днес бе изключително спокойно. Единствено лидерът на БСП Станислав Павлов заяви, че те няма да подкрепят проекта за бюджет. „Това не е бюджет на стабилността, а на застоя“, определи лидерът на столетницата предложения проект. Той изтъкна като причини за това, липсата на мерки за стимулиране привличането на инвестиции, което да доведе до разкриване на работни места и мерки за повишаване на раждаемостта в общината. Той дори предложи да се помисли за вариант, при който да се освободят от данъци нови инвеститори за период от 2-3 години. Неговият колега от БСП Ивайло Петров пък втрещи всички с изказването си, че на регионален съвет в Боровец вчера е казано, че Дупница е с най-малко усвоени средства по европроекти от областта. „Къде го чухте и кой го казва. Ако не е истина, ще се извините ли публично“, обърна се към него кметът инж.Чимев. „Скоро ще бъде качено на сайта“, защити се Петров, за който това е трета сесия като съветник. „Хубаво е да се подготвяте преди да правите такива манипулативни изказвания. Отдавам го на младостта. Ние сме единствената община, която е с повече пари от областния си център“, реагира зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.

Костадин Костадинов определи 2017-а, като годината на образованието. Той приветства идеята за повече пари за селските училища, които да се разпределят тази година, но поиска да бъдат потърсени след това конкретни резултати. Костадинов призова и колегите си да бъдат по-идейни за привличането на инвеститори и възможностите за увеличаване на финансовия поток в бюджета.

Подкрепа за бюджета изказа и лидерката на „Народен съюз“ Лорета Николова. „Подкрепяме го, защото виждаме в него наши идеи и предложения, които сме правили в годините назад, но не са били реализирани до момента. Приветстваме предложението за данъчни облекчения на младите семейства с новородени. Трябва да се помисли за повече средства да се привлекат за култура от други източници, защото заложените ни се струват недостатъчни“, лаконична бе д-р Николова.

Бюджетът бе приет, като само 3-ма от БСП бяха Против, а 4-ият от партията Георги Пехливански гласува „Въздържал се“.

Comments

comments