Привърженици на Атака протестират срещу новото правителство

Пред парламента се събраха група хора , привърженици на Атака ,които протестират срещу новото правителство.
Докато в сградата на парламента се гласуват новите министри, отвън се събраха хора,които протестират срещу все още не гласуваното правителство.
Зародиха се подозрения за добре организиран и режисиран митинг-протест от страна на Атака.Много от запитаните протестиращи дори не знаят имената на новите министри срещу ,които възстават.На въпрос „Защо сте тук?“ – възрастна дама от Ямбол отговори кратко „За Атака“, друга госпожа от Белене се обърка в обяснението си как и с какво са пристигнали в София за протеста.Атакистите, които застанаха пред камерите, не можаха да формулират ясно срещу какво и защо протестират, но все пак стана ясно ,че те са против всичко, което става в Народното събрание. Един от тях каза, че „хората на Иван Костов” са взели властта и ще разсипят България.
Полицията също изглежда изненадана от събралите се и се забелязват нови полицейски автомобили, които идват в района на площада пред Народното събрание. Интервюирани от Нова телевизия хора изразяват несъгласието си с избирането на Меглена Кунева и човек на Георги Първанов в кабинета.

Comments

comments