Прецедент- Герб и БСП подкрепиха официално кмета на Симитли Апостол Апостолов за нов мандат

Само в рамките на 24 часа двете най- големи парламентарно представени партии ГЕРБ И БСП подкрепиха официално кандидатурата на Апостол Апостолов за нов мандат на предстоящите местни избори 2015 година. След решение на партийните членове на ПП ГЕРБ на събрание бе взето решение за подкрепата на ПП ГЕРБ към кандидатурата на кмета на Симитли Апостол Апостолов за участие в местните избори тази есен. На обсъждане са били предложени две кандидатури – на д-р Александър Костов и на Апостол Апостолов, които са били подложени на гласуване. Резултатът от вота е бил в полза на кмета Апостолов, за когото са гласували 43-ма човека. Днес председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи официално кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за общините в Благоевградска област. ”В Симитли партията няма да издига свой кандидат, като ще подкрепи Апостол Апостолов”, каза лично Цветанов.
В същото време на конференция на общинската структура на БСП в Симитли бе взето решение социалистите отново да подкрепят Апостол Апостолов в надпреварата за кмет наесен. С пълно мнозинство членовете на БСП подкрепиха предложението за подкрепа на Апостолов и заложиха на това отново да бъдат партньори. На конференцията присъстваха Кристиан Вигенин, областният лидер на БСП в Благоевградска област Юлиян Гошев и Емил Костадинов, които също изразиха своята подкрепа и желание за работа с кмета Апостолов. Това е показател за добрата работа и сътрудничество на Апостолов с всички партии.
„За мен не е необичайно да има подкрепата и на ГЕРБери, и на социалисти,. Сигурно е, че за вота кандидатурата ми ще бъде издигната отново от Коалиция „Бъдеще за община Симитли”, в която от самото начало участва БСП. Коалицията е създадена през 1999 година, когато бях общински съветник. Тя е отворена за всички, които ме подкрепят, понякога е имало по 30 партии в нея. Дори ДПС и „Атака” заедно са работили за победата ми на избори. Така че няма нищо чудно в това, че ГЕРБ И БСП са зад моята кандидатура тази година”, коментира подкрепата на двете най- големи партии за местните избори към него кметът Апостолов.

Comments

comments