Престъпна безотговорност! Отровено куче в адски мъки умира пред вход с малки деца, институциите бездействат /Видео/

Преди две вечери наши читатели ни сигнализираха, че в Благоевград на ул.“Даме Груев“ 22 има вероятно отровено куче, което колабира. Сигналът бе подаден към 22:00 часа вечерта.
Когато наш представител отиде на мястото се оказа, че кучето вече е мъртво. Очевидци разказаха в какви мъки е починало животното и как от 21:00 часа звънят на телефон 112, но никой не е дошъл на място. Притеснени майки споделиха,че основните им опасения са да не би кучето да е заразено, което да застрашава децата им, тъй като трупът на животното бе под кола точно пред входа в който живеят. Ето какво още разказаха те:

Направихме заедно още един опит да потърсим помощ на спешният телефон 112, ето какво ни отговориха от там:

В крайна сметка трупът на кучето остана под колата, срещу входа в който живеят до следващата сутрин, когато по думите на съседи, служител от Биострой е вдигнал кучето.Къде е закарано, направени ли са необходимите изследвания и аутопсия, обаче не е ясно. Единственото сигурно е , че дори мястото където умря животното остана непочистено и не обезпаразитено.

Призоваваме институциите отговорни в подобни случаи да си вършат работата, за да не застрашават живота и здравето и на нашите деца.

Comments

comments