Премиерът предлага МВР да бъде поето от социоложката Румяна Бъчварова

Премиерът Бойко Борисов обяви, че при гласуването на оставката на Веселин Вучков от поста вътрешен министър в петък ще предложи за негов заместник вицепремиера по коалиционната политика Румяна Бъчварова.
„Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието и гражданската квота във вътрешното министерство. Ще положа огромни усилия по никакъв начин милиционерските номера да не минават повече“, каза Борисов от трибуната в Народното събрание.
Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка, България.
Тя е управител на социологическата агенция Market & Media Links („Маркет линкс“). Завършва Софийския държавен университет със специалност „Социология“. Притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар.
Автор и участник е в проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение.

В края на юли 2009 г. е посочена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. От 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател на България, по коалиционната политика и държавната администрация, във второто правителство на Борисов.

Comments

comments