Премиерът подкрепя Националната спортна кампания на инвалидите

Бойко Борисов обяви, че оказва пълна подкрепа на Националната спортна кампания на инвалидите „Воля за спорт“, която стартира на 11-ти септември от община Стара Загора. Премиерът на България дори обеща да присъства за откриването, ако му позволява програмата. Сред официалните лица се очаква да бъдат и министърът на младежта и спорта Красен Кралев и съветникът на Бойко Борисов по социалните въпроси Тотю Младенов.
Старта на „Воля за спорт“ ще се излъчва директно в новините на Нова тв от 19.00 часа.
Спортната кампания в над 10 общини е инициирана от Балканска медийна онлайн асоциация и се осъществява с помощта на Агенцията за хората с увреждания, Съюза на инвалидите, Съюза на глухите, Съюза на слепите, Съюза на диабетиците.
Известни спортисти и изпълнители също ще подкрепят хубавата инициатива. Те ще се присъединяват в различните общини. Спортните състезания ще са изцяло съобразени с възможностите на хората с увреждания, като на финала все пак ще има медали и купи за най-добрите индивидуални и отборни състезатели. Освен това за всички дечица ще има спортни подаръци.
С помощта на спонсори и минимални средства от общините, организаторите са си дали нелеката задача освен да подготвят спортни състезания и развлекателни дни за хората с увреждания, да закупят различни съоръжения за инвалидите, с които да улеснят тяхната двигателна способност, воля и желание за спорт.
Оказа се, че най-необходим е уредът за спускане на трудноподвижни хора в басейните. Обещано е до края на кампанията да осигурят такъв уред за всички общини, които имат нужда. Освен това ще бъдат закупени и различни спортни съоръжения по места.

Comments

comments