През септември Благоевград ще стане за три дни център на франкофонската музика

Най-престижният франкофонски музикален фестивал „Ле Франкофоли” (Les Francofolies) ще се състои в Благоевград от 24 до 26 септември под името „Francofolies. Благоевград.“ Съвсем скоро ще бъдат представени имената на всички изпълнители, които ще вземат участие във „Francofolies. Благоевград.“, като обещават на голямото завръщане на фестивала в България да пеят най-големите звезди от френската музикална сцена.
Известният фестивал има 3 изключително успешни издания в Благоевград от 1991 до 1993 г., непосредствено преди България да стане пълноправен член на Международната организация на Франкофонията през 1993 г. Тогава на българска сцена за първи път излизат най-актуалните звезди на френската музика, сред които Селин Дион, Шарл Азнавур, Вероник Сансон.
Организаторите се стремят в трите дни на фестивала през септември, Благоевград да събере франкофони и любители на френската музика не само от България, но и от съседните Сърбия, Гърция и Македония, където вече тече информационна кампания, както и последователите на „Ле Франкофоли“ от цял свят. Престижният фестивал „Ле Франкофоли” се провежда ежегодно в град Ла Рошел, Франция. До момента, освен ежегодните издания на фестивала във Франция, „Ле Франкофоли“ се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия.
На цени от 20 лева за всеки от отделните дни и 50 лева за трите дни на фестивала билети могат да бъдат закупени на касите на Драматичен театър – Благоевград, Културно-информационния център, както и в мрежата на Тикет портал и Евентим. Входът за лица до 18 години ще бъде свободен.

Comments

comments