Презентират Банско в Комитета на регионите в Брюксел

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира представяне на уникалните дадености на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции в сърцето на Европа. Мащабното събитие под мотото „Банско: природа, традиции, модерност“ ще се състои на 14 март в Комитета на регионите в Брюксел. Специален гост на откриването ще бъде д-р Михаел Шнайдер, председател на Групата на ЕНП в Комитета на регионите.

Презентация и впечатляващи клипове, заснети с дрон, ще разкрият Банско и околностите като район, в който годишните времена не са просто сезони. Бързи писти, знаменито гостоприемство, богат културен афиш през цялата година, кулинарни изкушения, уют, удобства и много история – това е Банско, което ще видят гостите на представянето. Самодейци ще пресъздадат спецификата на фолклора в Банско чрез специално подготвена за събитието програма.

Веднага след визуалната част ще се проведе дискусия за възможностите за развитие на потенциала на европейските планински райони чрез подобряване на регионалното сътрудничество. В нея ще се включат експерти от Комитета на регионите, евродепутати и членове на постоянни представителства в ЕС на няколко държави-членки.

Накрая коктейл със специалитети от Банско ще разкрие неповторимата автентична банска кухня.

Представянето на Банско в Комитета на регионите ще даде възможност за сближаване и задълбочаване на контакти с други европейски региони, за споделяне на добри практики, за търсене на решения на общите предизвикателства пред европейските планински райони.

Comments

comments