Представители на „Симол“ и адв.Илко Стоянов „хвърлиха топката“ към Областния управител. Ще се съгласи ли Б.Михайлов да „спаси“ сградата, киното и залата за таекуондо?

Дни след като изтече информацията за публична продан на сградата в център на Благоевград, в която се помещава кино Синемакс и залата за таекуондо, заради дълг на собствениците- фирма „Симол“ към Българо-американска кредитна банка на Цветелина Бориславова, ситуацията приема обрат.
Вчера собствениците на „Симол“ и техният адвокат Илко Стоянов, бяха забелязани да излизат от киното и да влизат в Областната управа,където наши източници споделиха, че се е състояла среща с областният управител Бисер Михайлов.Както вече писахме преди време, софийската фирма „Симол“ има спор за част от помещенията и с областната управа, която води дела с въпросната фирма за помещенията на кафе Амони, спортната зала за таекуондо и Здравната каса.До момента „Симол“ печели делата срещу държавата, но те още не са окончателни.Срещата продължи, около 40 минути, като след като излязоха от там адвокат Стоянов и доверителите му, стояха няколко минути пред сградата, оглеждаха и коментираха оживено.
Научихме,че срещата е била във връзка с предложението на „Симол“, да отстъпи сградата в полза на Областна управа- Благоевград, въпреки, че фирмата печели всички дела до момента, единственото условия, което собствениците са поставили на Бисер Михайлов е , киното и залата за таекуондо да бъдат запазени.
Вероятно идеята на собствениците на „Симол“ е града да запази киното си, както и залата в която тренират десетки деца.Вероятно притиснати от БАКБ и на път да изгубят всичко, идеята на собствениците на СИМОЛ е да извършат едно добро дело …Така сградата и намиращите се в нея учреждения ще останат непокътнати, защото ако попаднат в ръцете на банката кредитор, бъдещето и на киното и на залата за таекуондо ще бъде неясно.
Така създалата се ситуация дава възможност на Областна управа и държавата да съхранят сградата и да избавят града от притеснението,че няма да има кино, както и да успокоят всички деца трениращи в залата,че няма да останат на улицата.
Наши източници разкриват,че предложението вече е постъпило и писмено, така че остава да чакаме развръзката на заплетената ситуация.

Comments

comments