Председателят на „Екип“ Вл. Елезов разформирова групата си в ОБС – Благоевград

Спешно писмо до председателя на общински съвет Благоевград, Радослав Тасков депозира днес председателят на Благоевградското гражданско сдружение „Екип“ Владимир Елезов.

С писмото си той уведоми парламентарния шеф, че прекратява съществуването на групата на „Екип“ в ОБС и моли за отписването й от регистъра към общинския съвет. Рашко Динков, Румен Калайджиев и А. Станинска са хората от групата, от които Елезов се отказва официално.

Решението за разформироването на групата общински съветници, е взето на събрание на гражданското сдружение миналата седмица след сесията по приемането на бюджета на община Благоевград. Мярката е „оздравителна“ за сдружението, многократно тези съветници са показвали, че не зачитат мнението, становището и политиката на ГС „Екип“. Конкретният повод за отделянето на Елезов, като независим съветник е и случилото се на последната общинска сесия, когато бе приет бюджета на общината.

Председателят на „Екип“ Елезов мотивирал надълго и широко защо гласувал „против“ приемането на бюджета, но никой от неговата група не подкрепил становището на председателя си. ГС „Екип“ затяга редиците си, предвид приближаващите избори през есента, според запознати Рашко Динков отдавна демонстрира слаба работа в полза на „Екип“, той бе активен функционер на ББЦ на предишните избори. „ГС „Екип“ се готви за ударна работа преди изборите и няма да позволим, апатично отношение към действията ни в полза на гражданите на Благоевград“, казаха от сдружението.

Comments

comments