Преди да ги пребият, бременната Яна убеждавала съпруга си, че в България е прекрасно

Лекарите констатирали, че съпругът й е със счупен нос, хематоми по главата и охлузвания.
Минути преди да ни пребият, обяснявах на съпруга ми колко е хубаво в България“, разказва Яна Манолова. Бременната жена и съпругът Хишам, който е мароканец, бяха нападнати в събота сутринта, съобщава „24 часа”.“Не ме боли толкова физически, колкото обидата, че в България могат да те пребият заради едно „Обичам те“. По този начин едва ли не те изритват от страната“, категоричен е Хишам пред доктора, който го преглежда.

Причината за побоя е, че той е прегърнал Яна и казал, че я обича, но на английски език. Това предизвикало гнева на двама младежи и едно момиче. Последвал побой. Вчера Яна и Хишам си извадили медицинско свидетелство, а в понеделник пуснали жалба в полицията.
Музикалната педагожка Яна и мъжът Хишам, който е в България с туристическа виза, живеят в кв. „Младост“.

В нощта преди нападението ходили до ИСУЛ, защото жената има проблемна бременност. Вместо да хванат такси, решили да се разходят пеша до метростанцията на Софийския университет.

В пряка на „Оборище“ Хишам изрекъл фаталното „Обичам те“, което съпругата му чува често от него. Хишам говори български, но все още не го е усъвършенствал. Затова изразява любовта си на английски, без да подозира, че минават на метър и половина от младежи, които не одобряват това поведение.

„Когато чуха това, започнаха да ни псуват. Единият от тях се нахвърли върху нас. Нямаше време да реагираме. Нападнаха съпруга ми. В тъмното видях нещо на ръката на нападателя да проблясва. Помислих, че е пръстен. После се оказа бокс. Хишам беше ударен в главата, а в опита си да го предпазя ударът попадна и в корема ми. Крещях, че съм бременна, виках за помощ, но никой не обърна внимание. Наоколо имаше таксиметрови шофьори. Момичето от компанията също се включи в словесните нападки, а отнякъде излезе и трети мъж, който ни нападна“, припомня си инцидента Яна Манолова. Униформените казват, че са видели всичко.

Според източници от МВР патрулът сам е спрял, когато е видял разправията. Те твърдят, че са видели само един нападател, когото са подгонили.

Един от униформените слязъл от колата и тръгнал след него, но той побягнал и не успял да го хване. След това Яна и съпругът срещат в понеделник същия полицай в Пето РПУ, който по случайност е дежурен и приема жалбата им за побоя. Поведението на този служител на реда ги обнадеждава, че случаят ще бъде решен.

Прегледът на Хишам при лекар показал – счупен нос, хематоми по главата, охлузвания, а на бременната му съпруга – травма в коремната област и отпечатък от ритник върху десния крак.

Яна и Хишам се запознават в интернет преди 4 г. благодарение на неин съученик. Тя вече има две деца от първия си брак. Съпругът я напуска, без да се интересува повече от тях. Запознанството с Хишам в интернет прераства в приятелство и любов. Така Яна заминава за Мароко при него.

След това се връща за кратко в България и пак заминава с двете деца. Имат брак както в Мароко, така и тук. Забременява от любимия си там, но се връщат заедно в България, за да се видят с близките и да прекарат известно време заедно. Но заради рисковата бременност тя започва да търси начин Хишам да остане по-дълго в България. По думите той се грижи за децата много повече от бившия мъж и ги обича като свои.

„Той е в България за първи път. И то за какво – да бъде набит! Аз съм майка и не мога да си представя как са възпитавани тези деца, които ни нападнаха“, недоумява Яна.

По време на побоя в събота жената се опитва да звъни на 112, но телефонът е избит от нападателя и в този момент той побягва. Според полицейски източници на „24 часа“ по време на разговора тя казала, че всичко е наред.

„Не повикахме „Бърза помощ“, защото бях сигурна, че ще стигна по-бързо, отколкото с линейката. Хишам кървеше“, спомня си Яна. Тя споделя намеренията си да замине заедно със семейството си в Канада.

Кандидатствала е за канадско гражданство и е одобрена. Засега обаче остава в България, докато не роди третото си дете. Съпругът Хишам обаче трябва да напусне страната най-късно до 25 октомври. Той е в България с туристическа виза, която изтича на тази дата, и властите му отказват престой след това.

В петък, деня преди побоя, семейството обикаляло институции с молби Хишам да удължи престоя си в България заради проблемната бременност. Казали им, че има право да пусне молба, но тя ще бъде отхвърлена, защото такъв е законът.

„Не мога да проумея как в България пребивават чужденци, бежанци, криминални елементи и всякакви хора, а на него му отказват. При това всички документи са изрядни. Трябвало да се върне в Мароко, да стои там няколко месеца и отново да кандидатства за виза. А аз помолих да остане поне докато вляза в седмия месец“, казва Яна./БЛИЦ

Comments

comments