Почина режисьорът Гари Маршал

Режисьорът, продуцент и комик Гари Маршал почина на 81-годишна възраст. Причина за смъртта му е усложнение при пневмония. По-рано той беше приет в болница със сърдечен удар, съобщава БГНЕС.

Президентът на Гилдията на американските режисьори Парис Баркли определи Маршал като надарен разказвач на истории, който „носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран – малък или голям“.

Роден в Ню Йорк, в семейство на учителка по танци и режисьор, Маршал прави своя пробив през 50-те, когато пише скечове за комедийни програми.

Неговият първи голям успех идва с телевизионния сериал „Стари приятели“ и продължава през 70-те с поредицата „Щастливи дни“. Маршал е и човекът, който пръв забелязва актьора Робин Уилямс и го включва в сериала „Морк и Минди”.

Режисьорът започва да се занимава с филми през 80-те години и е един от хората, отговорни за известната лента „Плажове“ от 1989 г.

Въпреки това той е най-известен с работата си върху филма „Хубава жена“, който дава начало на кариерата на Джулия Робъртс.

Маршал участва и в създаването на „Дневниците на принцесата“ от 2001 г., който пък прави звезда от Ан Хатауей.

Comments

comments