Почина мъжът, който бе намушкан от строителния бизнесмен-рецидивист

32-годишния Иван Ангелов, който на 27-ми ноември бе намушкан с нощ в центъра на Бургас от „реабилитирания“ Пламен Русев почина в болницата.

В продължение на 10 дни лекарите се бориха за живота на Ангелов, който изпадна в кома след ужасяващото нападение. От ударите с ножа на Иван Ангелов му бяха нанесени изключително сериозни поражения на неговия бял дроб, аортата на белия дроб и черния дроб.

Пламен Русев е собственик и управител на строителната компания „Ноубъл Хаус“ ООД. През последните 15 години срещу него има множество разследвания по най-различни обвинения. Прокурорът по делото Христо Колев призна, че той е „реабилитиран по право“. От документите на разследващите става ясно, че част от разследванията са прекратени, защото потърпевшите са оттеглили обвиненията си. В момента Пламен Русев е обвинен за нападение с нож, а Бургаският окръжен съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвинението срещу Пламен Русев е за опит за убийство по член 115 във връзка с член 118 от Наказателния кодекс, за който се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, поясни прокурор Христо Колев.

В момента има разследване и срещу други две лица за които, трябва да се изясни каква е тяхната съпричастност към тежкото престъпление. С оглед на продължаващото разследване прокурор Колев се въздържа от коментар дали и те също са криминално проявени. От обвинението потвърдиха, че Русев има участие в няколко фирми, които се занимават със строителство. Една от тях е компанията „Ноубъл Хаус“ ООД, която в последния период от време е разраснала строителната си дейност в София и строи в почти всички столични квартали. От обвинението подчертаха, че проверката се отнася и за всички свързани фирми с лицата Пламен Русев и Ж.Л.Желев, който също е разследван от полицията и прокуратурата още през септември 2009 година.

Comments

comments