Почернената депутатка Нели Петрова: Родителите на прегазения Петьо да не се доверяват на адвокати – лешояди

Изказвам съболезнования към родителите на Петьо, но и ги съветвам да не се доверяват на адвокати лешояди, които ще ги нападнат. Тези лешояди ще се появят и ще искат пари, комисионни, за да изкарат пари от смъртта на детето им. Това обяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Нели Петрова, чиято дъщеря Лора беше убита на пешеходна пътека във Варна, след като бе пометена от моторист.
„Веднага след такава трагедия се появяват въпросните адвокати и предлагат да ги защитават в съда и им обещават, че делото ще приключи с ефективна присъда. Нека родителите на Петьо сами си наемат адвокат. Нека хората около тях да им помогнат, защото ще има дела, ще има съд със застрахователя и т.н. Тези адвокати, които се предлагат сами, взимат после 20, 25 или 30% от сумата от обезщетението. Те взимат кървави пари. Те ги взимат от живота на едно дете”, каза още Нели Петрова.

Тя призна, че не може да успокои родителите на загиналия Петьо, защото те трябва да изживеят болката си. Тя обаче е категорична, че трябва да има нов закон за движение по пътищата. „И сегашния не е лош закон, но просто не се спазва”, каза още тя.

Comments

comments