Похвално!Зам.кметът Валери Смиленов отиде лично да провери ,защо Николай Чавеев не изпълнява заповед на общината и не напуска общински имот в Селище

След нашите публикации от последните два дни, свързани с общински имот в Селище обитаван незаконно от Николай Чавеев,тормозещ своите съседи, ние потърсихме за мнение зам. кмета Валери Смиленов ,чието име бе замесено в случая.
Господин Смиленов обясни,че това което го свързва с въпросният проблем е,че самият той е издал заповедта за освобождавана на имота от Чавеев, във време в ,което е бил временно изпълняващ длъжността кмет и в никакъв случай не покровителства въпросния господин,дори напротив.Позицията му по проблема е сериозна и въпреки,че не попада в неговият ресор ,самият той отиде с наш репортер и с потърпевшият Виктор Янчовски на място в село Селище.Посещението бе с цел лично да провери дали и до колко е изпълнена заповедта му.
На място се установи, че Чавеев все още обитава имота ,разположил и селскостопанската си техника в имота и продължава да възпрепятства преминаването по пътя под парцела.Лично Смиленов за пореден път обясни на Чавеев,че имота е общински и той трябва да го освободи, на което самонастанилият се господин възропта бурно и отказа да приеме факта,че трябва да напусне. Николай Чавеев е убеден,че има право на ползване на имота и дори му бил наследствен и щял да се бори да го запази дори в съда.
Въпреки неговите твърдения и отношение, Валери Смиленов му заяви,че трябва да напусне имота и махне от него техниката,която е разположил и пое ангажимента самият той да следи проблема до разрешаването му.Заместник кмета ,обеща с неговото настояване и следене на въпроса да помогне на собствениците на съседният имот,които от година насам не могат да се преборят с агресията и проблемите,които им създава Чавеев.

Оказва се,че има и много съвестни управници, които поемат отговорност към хората ,които са ги избрали и на които служат.

Comments

comments