Потресаваща гледка!Безотговорните институции в Благоевград си прехвърлят „топката“ за агонизиращо куче в центъра на града

Благоевградчанка направи достояние за обществеността в града, абсурдните реакции и безотговорност на институциите в Благоевград по повод състоянието на агонизиращо в центъра куче.Младата жена сподели чрез личният си профил във фейсбук случка, която потресе стотици жители на областният град.В кратък разказ тя описа на какво се е натъкнала прибирайки детето си от детска градина преди ден.
Ето какво разказва тя в социалната мрежа: „Взимам си детето от детска и тръгваме на разходка, пред пица Парти (Благоевград) какво да видим – агонизиращо куче цялото във фекалии и пяна. Една жена говереща по телефона и подминаващи мноого подминаващи… Къде сте хораа??? Спирам и почвам да питам какво става,а жената,която е там от 15 минути казва,че звани на 112 от там казват „Не е наш проблем“ в Община Благоевград никой не вдига… Думи нямам , през това време спира едно момче и почва и то да помага въртим телефони на ветеринари,които отказват да дойдат да го прегледат и да помогнат или да го евтанизират ….гледката е ужасяваща :(( един господин сяда и почва да яде пица и да гледа, никой не се спира и не помага…спира още една жена искаме да вдигнем кучето,но уви то издъхва :(( За какво е тоя телефон 112,общината къде е ,хората къде са аллоо ветеринари къде сте .?….Как може къде е човечността в центара на града никой не спира и не помага. Потресена съм, бедни и празни души….“
Не е първият такъв случай, но е не по-малко потресаващ, коментарът е излишен, но въпросите са много.Къде са институциите? Чия „работа“ са подобни случки? Защо общината не взема мерки, за да предотврати подобни грозни инциденти? Въпроси на които вероятно няма да има кой да отговори, така както не са отговорили и на обажданията и молбите на двете жени опитали се да направят нещо в този случай.

Насилието над животни, включително стрелба, отравяне, дори и на бездомни животни, вече е престъпление и у нас. Както всяко престъпление, случаите на насилие над животни трябва да бъдат разследвани от полицията и прокуратурата.Наложително е и създаването на Зоополиция, която да контролира и реагира в случай като този.

Comments

comments