Потомците на Райна Княгиня поискаха от ДПС да целунат знамето „Смърт или свобода”

Те обявиха, че изпълнението на песента за прабаба им на турски накърнява българските чувства

Правнукът на Райна Княгиня Здравчо Здравчев поиска от ДПС да докажат, че вярват в думите си за „делата и заедността” и да целунат знамето, което тя е ушила – „Смърт или свобода”. В „Тази сутрин” той и другият потомък на Райна Иван Филов заявиха, че не само техните, но и чувствата на българите са накърнени след изпълнението на песента за прабаба им на турски.

По думите на Здравчев, ако ДПС действително приемат, както заявиха в парламента, че това знаме е тяхно знаме, те трябва да го целунат.

Филов от своя страна обясни, че след разпространяването на песента за Райна Княгиня на турски, изпълнена на откриване на предизборната кампания на ДПС в Исперих, първи възмутени са му се обадили дъщерите и зетьовете му. Те са поискали потомците да реагират, „за да се спре тази гавра с името на нашата баба”.

Според двамата правнуци на Райна Княгиня не е случаен изборът точно на тази песен за част от предизборната кампания на партията. Отбелязаха, че не искат да застават срещу никоя партия, но ДПС трябва да докаже думите си с дела.

Comments

comments