Постоянен арест за Мартин Филипов- Дебелия и полицаите Филипов и Кънев, реши Районен съд-Благоевград

Районен съд-Благоевград, в лицето на магистрата Владимир Пензов, постанови постоянен арест за сводника Мартин Филипов-Дебелия, обвинен за развратни действия и склоняване към проституция.

В ареста остават и уличените от държавното обвинение като негови закрилници – полицаите Стефан Филипов от Първо управление на МВР в Благоевград, както и временният началник на сектора за „Борба с организираната престъпност“ Петър Кънев.

Тримата бяха задържани на 1 юни, в акцията участваха и инспектори от „Вътрешна сигурност“ на МВР.

Марто Дебелия бе арестуван в благоевградския хотел „Рио“, а белезниците на полицаите щракнаха на работните им места в Областната полицейска дирекция.

Мартин Филипов е с обвинения за набиране, транспортиране и приемане на лица, с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Стефан Филипов е подведен под отговорност за лично укривателство и издаване на служебна информация, а Петър Кънев – за лично укривателство.

До задържането им се стигна след разследване, продължило повече от месец. За събиране на доказателства са прилагани Специални разузнавателни средства, проведени са разпити на множество свидетели.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Благоевград продължават да се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени.

Тримата задържани имат възможност да обжалват днешните определения пред Окръжните магистрати в Благоевград следващата седмица.

Comments

comments