Постигнато е споразумение TV7 да продължи излъчването си

Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на TV7 Кирил Благоев са постигнали споразумение, чийто резултат на преговорите е: вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на TV7, предаде БГНЕС.
Директорът на TV7 обяви, че днес е преведена част от сумата, която телевизията дължи. До края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца ще бъде заплатена цялата сума, съобщи още Благоев.
Той благодари на всички, които са се събрали пред сградата на TV7, като помоли гражданите да се успокоят, защото процедурата върви нормално.
Частният съдебен изпълнител, по повод дължимата сума на телевизията заяви, че не знае каква е тя и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка.
Някои от гражданите, които се струпаха от сутринта пред сградата на TV7, започнаха да се разотиват.
От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с молба за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май. Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани.
По-рано тази сутрин около 15 момчета с анцузи и тениски с надпис „Хамали ООД“ влязоха в офиса на TV7, една част от тях влязоха в сградата на КТБ. Хамалите влязоха в сградата на TV7 с двама костюмирани мъже. Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ.

Comments

comments